Van Riek tot Vork in Assen
De Brink in Assen stond op zaterdag 12 oktober in het teken van ‘de week van ons eten’, een initiatief van de Dutch Food Week.
Als afsluiter was er ‘ontmoet de Boer-dag’. Drenthe Boert Bewust bracht samen met de organisatie van ‘Van Riek Tot Vork’ het evenement naar hartje Assen. Mensen werden uitgenodigd om aan tafel te schuiven aan gedekte tafels, te genieten van lekker eten, afkomstig van Drentse Boeren en het gesprek met de boeren over het voedsel aan te gaan.
Het verhaal van van de maaltijd werd verteld via een koptelefoon. De week was bedoeld om de waarde van ons eten onder de aandacht te brengen, waarbij de verbinding tussen boer en burger centraal staat.
Door heel Nederland waren er open dagen, proeverijen, congressen en markten georganiseerd. Door heel Nederland zijn boeren, telers en vissers elke dag bezig met voedsel voor mensen. We kopen het elke dag, maar waar komt het vandaan? Door het gesprek aan te gaan kun je je eigen mening vormen en leer je het verhaal achter ons eten kennen. Het smaakt immers beter als je weet wat je eet.
Wat hebben de mensen geproefd?
Er werden twee gerechtjes geserveerd. De koks van Interzorg hebben met de veldbonen van Geert’s Best en de bramen van de
Marwijkshof unieke recepten ontwikkeld.
- FALAFEL VAN VELDBONEN
- op een bedje van citroen-bulgur
- TRUFFEL VAN BRAAM
- met bramen-chocoladecake
Interzorg is een ouderenzorgorganisatie in Noord- en Midden-Drenthe en voorloper in duurzaam en gezond eten.
Iedere dag koken ze vers voor cliënten, waarbij ze met korte ketens werken. Zo maken ze
gezond en duurzaam eten voor iedereen beschikbaar.