Welkom op de website van Drenthe

Fruitbedrijf Landwinkel De Marwijkshof

Fruitbedrijf Landwinkel De Marwijkshof is gelegen in Marwijksoord, een Drents gehucht gelegen in de prachtige natuur te midden van het Nationaal Beek en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Fruitbedrijf Landwinkel Goense teelt sinds 1999 zwarte, rode, witte en blauwe bessen, frambozen, bramen, witte en rode kruisbessen en appels in de keurig verzorgde fruittuin in Marwijksoord. Sinds 1 juli 2020 hebben Peter en Marloes Smid het fruitbedrijf overgenomen van oprichters Kees en Ria Goense. Samen met hun drie kinderen wonen zij bij hun fruitbedrijf en telen zij sinds 2022 ook groenten en aardappels.

Peter en Marloes hebben voorheen een grootschalig akkerbouwbedrijf gerund in Rusland. Toen zij de kans kregen om fruitbedrijf Goense over te nemen, hebben zij deze kans met beide handen aangepakt. Een wereld van verschil vergeleken met hun vorige bedrijf, maar Peter en Marloes willen niet meer anders. Nu hebben zij alles in eigen beheer, en veel meer invloed op hun eigen producten. Daarnaast houden Peter en Marloes ervan om onder de mensen te zijn, en dat lukt prima door hun drukbezochte Landwinkel!

Familie Smid heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de kennis over voedselproductie en de agrarische sector erg onder de maat is. En dát de kennis die burgers bezitten, vaak onjuist is. Een van de oorzaken hiervoor is de gekleurde berichtgeving vanuit de media. Familie Smid vertelt graag het eerlijke verhaal over hun bedrijf en hun passie. Op het erf zijn overal informatieborden te vinden, met daarop feitelijke informatie over de producten die zij telen. Ook werken Peter en Marloes graag mee aan plaatselijke initiatieven, zoals de boeren fietstocht.

Benieuwd naar het fruitbedrijf en de landwinkel van Marloes en Peter? Kom gerust langs! Het bedrijf is volledig opengesteld, wat inhoudt dat iedereen overal mag komen. Of neem eerst een kijkje op de website: http://www.demarwijkshof.nl/

 

Fruitbedrijf Landwinkel De Marwijkshof

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Familie Smid wil zich graag inzetten voor het imago van de sector, en het verschaffen van informatie aan burgers. Elke dag hebben zij mensen in de winkel die zij uitleg geven over hun producten, manier van telen, of de landbouwsector in het algemeen. Hun bedrijf is volledig opengesteld, iedereen mag overal lopen.

  • Familie Smid probeert zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken en spuiten in verhouding dan ook erg weinig. Al hun fruit beregenen zij door middel van druppelirrigatie en zij zetten natuurlijke vijanden in.

  • Voor een fruitteler is natuur een erg belangrijk onderdeel. Zij werken constant samen met de natuur. Dit geldt ook voor familie Smid. Zij proberen zo min mogelijk chemie te gebruiken en hebben 4 bijenkasten op hun grond staan.

  • Familie Smid vindt de uitstraling van hun erf belangrijk en zorgt dat het netjes is rondom de winkel. De winkel zelf is ook keurig ingericht.

  • Familie Smid wekt een groot deel van hun eigen energie op. Vorig jaar hebben zij zonnepanelen aangeschaft. Daarnaast zijn zij de afgelopen jaren druk geweest met het besparen van energie, zoals het vervangen van oude koelkasten en diepvriezen die veel stroom vroegen

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Regionale partners

Alle partners