Fruitbedrijf Landwinkel De Marwijkshof

Over Fruitbedrijf Landwinkel De Marwijkshof

Lid geworden in mei 2022

Fruitbedrijf Landwinkel De Marwijkshof is gelegen in Marwijksoord, een Drents gehucht gelegen in de prachtige natuur te midden van het Nationaal Beek en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Fruitbedrijf Landwinkel Goense teelt sinds 1999 zwarte, rode, witte en blauwe bessen, frambozen, bramen, witte en rode kruisbessen en appels in de keurig verzorgde fruittuin in Marwijksoord. Sinds 1 juli 2020 hebben Peter en Marloes Smid het fruitbedrijf overgenomen van oprichters Kees en Ria Goense. Samen met hun drie kinderen wonen zij bij hun fruitbedrijf en telen zij sinds 2022 ook groenten en aardappels.

Peter en Marloes hebben voorheen een grootschalig akkerbouwbedrijf gerund in Rusland. Toen zij de kans kregen om fruitbedrijf Goense over te nemen, hebben zij deze kans met beide handen aangepakt. Een wereld van verschil vergeleken met hun vorige bedrijf, maar Peter en Marloes willen niet meer anders. Nu hebben zij alles in eigen beheer, en veel meer invloed op hun eigen producten. Daarnaast houden Peter en Marloes ervan om onder de mensen te zijn, en dat lukt prima door hun drukbezochte Landwinkel!

Familie Smid heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de kennis over voedselproductie en de agrarische sector erg onder de maat is. En dát de kennis die burgers bezitten, vaak onjuist is. Een van de oorzaken hiervoor is de gekleurde berichtgeving vanuit de media. Familie Smid vertelt graag het eerlijke verhaal over hun bedrijf en hun passie. Op het erf zijn overal informatieborden te vinden, met daarop feitelijke informatie over de producten die zij telen. Ook werken Peter en Marloes graag mee aan plaatselijke initiatieven, zoals de boeren fietstocht.

Benieuwd naar het fruitbedrijf en de landwinkel van Marloes en Peter? Kom gerust langs! Het bedrijf is volledig opengesteld, wat inhoudt dat iedereen overal mag komen. Of neem eerst een kijkje op de website: http://www.demarwijkshof.nl/

 

Bijzonderheden

Benieuwd naar het fruitbedrijf en de landwinkel van Marloes en Peter? Kom gerust langs! Het bedrijf is volledig opengesteld, wat inhoudt dat iedereen overal mag komen. Of neem eerst een kijkje op de website: http://www.demarwijkshof.nl/

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid