Welkom op de website van Drenthe

Van Riek tot Vork in Assen

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten, een initiatief van Dutch Food Week, is van 5 t/m 12 oktober 2024.

Tijdens deze week brengen we de waarde van ons eten onder de aandacht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Met een scala aan activiteiten, zoals open dagen, proeverijen, congressen en markten, laten we Nederland zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ons voedsel.

De week wordt op 12 oktober afgesloten met een Ontmoet de Boer dag.

Daarom gaat Drenthe Boert Bewust samen met de organisatie van ‘van Riek tot Vork’ dit evenement naar hartje Assen brengen.

We nodigen alle voorbij komende mensen uit om aan te schuiven aan de gedekte tafels, te genieten en het gesprek met de boeren over voedsel aan te gaan. Gewoon genieten en je laten verrassen door wat onze kok gemaakt heeft van de producten van onze eigen Drenthe Boert Bewust deelnemers.

Wat is Van Riek tot Vork?

Je volgt je neus en schuift aan bij een mooi gedekte tafel. Je gaat zitten, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op. Je hoort een gedicht over oorspronkelijkheid en geluiden die je meenemen naar buiten. Naar de boer, die begint te vertellen. Ja, die boer die het eten dat je nu eet verbouwd heeft. Je proeft en je luistert, glimlacht of fronst. Van Riek tot Vork biedt een verfijnd gerecht aan waarbij je door een smaakversterkend hoorspel het verhaal achter dat wat je eet te weten komt.

Smaak en geluid gaan tijdens deze maaltijd een verbinding aan: geen hap, slik, weg. Wij serveren slow food met een snufje poëzie, een dressing van theater en een theelepeltje idealisme. Schuif aan bij de tafel van Van Riek tot Vork en blijf niet onbekommerd!

Meer informatie vindt je op de website https://www.vanriektotvork.nl/

 

Meer informatie over ‘de week van ons eten’ vindt je op de website: https://deweekvanonseten.nl/home/nl-nl/market

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Regionale partners

Alle partners