Welkom op de website van Drenthe

Film kiek’n op t boerenerf

In het prachtige Drentse dorp Linde, bij de familie van Raalte op de boerderij vertoont Drenthe Boert Bewust de film ‘onder het maaiveld’.

Het belooft een avond te worden met bewustwording, verbinding en gezelligheid. Onder genot van een hapje en een drankje gaan we na de film in gesprek met elkaar, waarbij ons panel open staat voor vragen en discussie.

Entree is gratis, wel graag vooraf aanmelden, want we hebben maar plek voor 60 personen.

Aanmelden film kien'n op t boerenerf

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Over de film onder het maaiveld

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

 

Adres: Paardelanden 3, in Linde

 

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente de Wolden
  • Royal Lactalis Leerdammer
  • ABAB
  • Forfarmers

Dit item gaat over de volgende boer(en)

Melkveehouders

Melkveebedrijf van Raalte

Bekijk deelnemer
Melkveehouders

Paardelanden 3, 7925PJ Linde

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Regionale partners

Alle partners