Melkveebedrijf van Raalte

Over Melkveebedrijf van Raalte

Lid geworden in april 2022

In het Drentse Linde heeft familie Van Raalte een melkveebedrijf met ruim 100 koeien. Nico en Hermien nemen de dagelijkse bedrijfsvoering op zich, en hun kinderen Dianne, Bart en Anniek helpen waar nodig. Een echt familiebedrijf dus!

Nico en Hermien zijn ooit met 12 koeien begonnen, en hebben door jarenlang hard te werken, een volwaardig bedrijf opgebouwd. Nico is geen boerenzoon, waardoor het een stuk lastiger was om boer te worden. Toch is dit gelukt, en runnen zij nu vol passie een melkveebedrijf met hun kinderen. Je eigen kop volgen, het bedrijf in balans houden en “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” typeert hun manier van ondernemen.

Dochters Dianne en Anniek hebben het bedrijf “KoeKroelen” opgericht, en organiseren kinderfeestjes op de boerderij. Al meer dan 800 kinderen zijn inmiddels op de boerderij geweest, en hebben hier van alles geleerd.

Familie Van Raalte vindt het belangrijk om de verbinding te leggen met de maatschappij. Naast het contact via de kinderfeestjes, doen zij ook graag mee aan plaatselijke initiatieven zoals wandel- en fietstochten. Via Boert Bewust hopen zij het eerlijke verhaal over de melkveesector in Nederland te kunnen vertellen.

Familie Van Raalte heeft verschillende boomsingels en boomwallen in beheer. Ook pachten zij natuurgronden. Wulpen en grutto’s zijn weidevogels die regelmatig voorkomen op het land van de familie. Tijdens het maaien wordt er altijd gelet op eventuele nesten, zodra er een nest gevonden is, blijft een oppervlakte aan gras staan zodat het nest beschut blijft.

 

 

Bijzonderheden

Op de boerderij worden kinderfeestjes georganiseerd! Bekijk www.koekroelen.nl voor de leukste kinderfeestjes op de boerderij!

Ook geven wij rondleidingen en hebben wij een vergaderruimte, bekijk hiervoor de website van KoeKroelen.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid