Koken tussen koeien
Groep 6-leerlingen van KC Ruinerwold zijn dinsdag 11 oktober ‘boergondisch gaan koken’ in de koeienstal van Boerderij Straathof.
Ze werden hierin begeleid door eerstejaars studenten ‘Voeding & Voorlichting’ van het Zone-college uit Zwolle, terwijl studenten ‘Voeding & Technologie’ een sensorisch onderzoek met zuivel uitvoerden.
Een mooie combi: leren van elkaar, samenwerken en samen genieten van voedsel op de plek waar het vandaan komt, tijdens de Dutch Food Week.
Boerengroentesoep, brood met kruidenboter, fruitspiesen en eieren werden vol enthousiasme bereid en opgesmikkeld!
Voorafgaand aan het koken vond de onthulling van het ‘Drenthe Boert Bewust’ bord op deze boerderij plaats.
Dit gebeurde via een touwtrekwedstrijdje tussen de groep 6 leerlingen en de studenten voeding.
Het was een mooie dag, met als thema ‘Wat eten we en hoe komt het op je bord?’