Welkom op de website van Drenthe

Veehouderij en akkerbouw Nieuw Altinge

Welkom op onze pagina!

Wij zijn Familie Enting-Knijp en in het Drentse dorp Anderen houden wij 140 melkkoeien en 70 kalveren. Daarnaast heeft ons familiebedrijf nog een akkerbouwtak van ongeveer 28 hectare. Hier verbouwen wij zetmeelaardappelen, gersterwten, mais en gras. Daarnaast doen wij nog loonwerk op ongeveer 150 ha land van derden.

Onze akkerbouwtak staat ten dienste van ons melkveebedrijf. Hiermee proberen wij de kringloop zoveel mogelijk rond te maken en streven wij ernaar om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Dat betekent ook dat we minder afhankelijk kunnen zijn van derden.

Het loonwerk dat wij uitvoeren, doen wij door middel van het Koeckhoven systeem. Hiermee reduceren wij de grondbewerkingen en passen wij specialistisch zaaiwerk toe, dit is beter voor de bodem en het leven dat zich in de bodem bevindt.

Onze melkkoeien melken wij met 3 melkrobots. Bij 1 van deze robots lopen de koeien die wij extra goed in de gaten willen houden, dit noemen wij onze ‘zorggroep’. Op deze manier zien wij het sneller wanneer een koe zorg nodig heeft. Onze koeien kunnen naar de wei wanneer zij dat willen. Daarnaast hangen er ventilatoren in onze stal en zijn onze daken geïsoleerd, op deze manier kunnen wij het redelijk koel houden in de stal tijdens een warme zomerdag.

Naast dat we als gezin veel op ons bedrijf aan het werk zijn, vinden wij het ook belangrijk om onze omgeving te betrekken bij de agrarische sector. Zo hebben wij in samenwerking met anderen een plattelandsbingo gemaakt voor kinderen. Hiermee kunnen kinderen het platteland verkennen en worden zij bewuster van wat je allemaal tegen kan komen op het platteland.

Veehouderij en akkerbouw Nieuw Altinge

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Regionale partners

    Alle partners