Welkom op de website van Drenthe

Pluimveeboerderij Laarman

Sinds 1995 zijn wij met ons familiebedrijf gevestigd in het Drentse Ruinen. Net buiten het dorp ligt onze moderne pluimveeboerderij. Hier groeien in vijf ruime stallen vele kuikentjes op tot volwassen Hollandse kippen. De kippen die wij houden groeien op volgens het Beter Leven 1* concept. Binnenkort worden er overdekte uitlopen aan onze stallen gebouwd, een van de kenmerken van het Beter Leven 1* concept.

 

Maar niet alleen een goede zorg voor ons pluimvee is onze passie. Ook de bereiding van het veelzijdige kipproduct heeft ons geraakt. Zo zijn wij ons in 2007 gaan specialiseren in het poeliersambacht en zijn toen begonnen met een boerderijwinkeltje bij ons thuis, maar vanaf 2016 is onze boerderijwinkel gevestigd in het centrum van Ruinen. ’t Vershuus, De Kaamp 5.  Hierbij werken wij niet alleen met kip, maar ook met Hollands kalkoenvlees.

Van saté en gemarineerde baklapjes tot drumsticks, filet, gehaktballen en kipburgers. En bovendien de vleeswaren zoals o.a. grillworst, rollade en gebraden gehakt. In de zomermaanden breiden wij het assortiment uit met BBQ pakketten en op bestelling zijn er gourmetschotels én wildspecialiteiten verkrijgbaar.

Ook leveren wij dit streekproduct aan horeca, cateringbedrijven en boerderijwinkels.

Heeft u speciale wensen of wilt u als bedrijf onze poeliersproducten opnemen in uw assortiment. Neemt u dan contact op met info@pluimveeboerderij.nl

Pluimveeboerderij Laarman

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Familie Laarman heeft samen met een melkveehouder en fruitteler uit de regio een prachtig concept opgezet genaamd: het Vershuus! Gezamenlijk hebben de drie ondernemers een winkelpand in het dorp gekocht, waar zij hun producten lokaal vermarkten. Via deze weg heeft de familie veel contact met de consument en zijn zij er ook achter gekomen hoeveel onwetendheid er heerst in de maatschappij. Mede door hun deelname aan Drenthe Boert Bewust hopen zij het eerlijke verhaal te kunnen uitdragen en de brug te slaan tussen producent en consument.

  • De familie zet zich elke dag in voor hun dieren, zodat het hen aan niks te kort komt. “Iedere dag beginnen we met een uitgebreide controleronde door de stallen. We kijken of de kuikens zich goed voelen en zich normaal gedragen en of alle voer- en waterbakjes schoon zijn.” De dieren worden gehouden in open stallen met een klimaat dat perfect afgestemd is op de kuikens. Familie Laarman voldoet aan het keurmerk ‘Beter Leven 1 ster’. Hierdoor hebben de dieren onder andere meer ruimte in de stal en is er natuurlijk daglicht in de stallen.

  • Familie Laarman heeft geen grond in beheer, waardoor dit thema niet van toepassing is.

  • Het erf van Pluimveeboerderij Laarman is volledig verhard en ligt er keurig bij. De familie hoopt binnenkort zogenaamde ‘wintergartens’ voor hun kuikens te realiseren; een soort overdekte uitloopruimtes.

  • Familie Laarman is vooruitstrevend en gaat graag met de tijd mee. “We zijn ondernemend aangelegd en vinden het mooi om ons bedrijf te blijven ontwikkelen. Het scheelt ook dat de volgende generatie al veel meedraait op het bedrijf.” Op hun pluimveeboerderij wordt duurzame energie opgewekt door middel van zonnepanelen. De helft van hun stroomverbruik kan de familie hiermee dekken. Voor de andere helft nemen zij groene stroom af. Op het bedrijf worden diverse energiebesparende maatregelen genomen, zoals het gebruik van ledverlichting.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Regionale partners

Alle partners