Melkveehouderij Brouwer en Melktap Nijeveen

Over Melkveehouderij Brouwer en Melktap Nijeveen

Lid geworden in mei 2022

Aan de rand van het dorpje Nijeveen wonen Jan en Baukje Brouwer. Hier runnen zij vol passie een melkveebedrijf met 100 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Jan houdt zich voornamelijk bezig met de boerderij, en Baukje is naast boerin ook zuivelbereider! Zij maakt van de melk van hun eigen koeien de heerlijkste zuivelproducten, zoals karnemelk, yoghurt, kwark en vla.

Jan en Baukje zorgen met veel liefde voor hun vee. Dit resulteert in een zeer laag medicijngebruik en bovengemiddeld oude koeien. Ook op het gebied van natuur zetten de ondernemers zich graag in. Zo staat er een insectenhotel op hun perceel, beheren zij een stukje bos en maaien zij bepaalde stroken gras pas later in het jaar. Hierdoor hebben weidevogels, hazen en ander wild een beschutte plek om zich te verstoppen, of om te broeden. Als er gemaaid wordt gebruiken ze ook een wildredder op de maaier. Door het hoge piepje van de wildredder kunnen eventuele aanwezige dieren in het hoge gras op tijd vluchten. Ondanks de vele inspanningen van Baukje en Jan, en andere boeren in de omgeving, redden veel weidevogels het niet in het gebied. Dit komt door de vele predatoren die in het gebied leven en de nesten leegroven, zoals vossen en ooievaars.

Baukje en Jan gaan graag in gesprek met burgers over hun passie. Zij staan 100%  achter hun bedrijfsvoering en hebben geen geheimen. Daarom is iedereen welkom! Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 staan de deuren open voor geïnteresseerden. Dan kun je een kijkje nemen bij de kalfjes, in het winkeltje binnen vlees en zuivel kopen, en álles vragen over de boerderij van Jan en Baukje!

De zuivelautomaten aan de weg met gekoelde producten zijn 24/7 bereikbaar.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een zaterdag, of neem een kijkje op de website: www.melktapnijeveen.nl.

Bijzonderheden

Baukje en Jan gaan graag in gesprek met jou! Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 staan de deuren open voor geïnteresseerden. Dan kun je een kijkje nemen bij de kalfjes, in het winkeltje binnen vlees en zuivel kopen, en álles vragen over de boerderij van Jan en Baukje!

De zuivelautomaten aan de weg met gekoelde producten zijn 24/7 bereikbaar.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een zaterdag, of neem een kijkje op de website: www.melktapnijeveen.nl.

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid