Welkom op de website van Drenthe

Melkveebedrijf Zantinge Voerman CV

In Nijeveen wonen Wendy en Feddrik Zantinge en hun twee dochters van 4 en 2 jaar. Zij runnen hier vol passie een melkveebedrijf, wat zij konden overnemen van Wendy’s oom en tante. Wendy’s oom is nog op en top boer, en elke ochtend te vinden in de melkstal. Haar vader zit ook nog in het bedrijf en zorgt voor het oudste jongvee op een andere locatie. Feddrik heeft een eigen bedrijf.

Eén van de belangrijkste speerpunten op het bedrijf van familie Zantinge is een gezonde veestapel. Wendy en Feddrik doen er alles aan om hun koeien gezond te houden. Zo gaan ze ‘s zomers lekker naar buiten, en komen ze in de stal ook niks te kort. Op warme dagen zorgt de sproeier op het dak voor een aangenaam klimaat in de stal.

De familie streeft niet zo zeer naar een hoge melkproductie, maar vindt het belangrijk dat hun koeien zoveel mogelijk gras opnemen, en voeren weinig krachtvoer bij. Wendy en Feddrik beheren botanisch hooiland, en willen in de toekomst bloeiende akkerranden inzaaien. Goed voor de biodiversiteit, en daarnaast ook een mooi plaatje voor voorbijgangers!

Familie Zantinge sluit zich aan bij Drenthe Boert Bewust, omdat zij van mening zijn dat een goede verbinding met de maatschappij belangrijk is. Zij zitten dicht tegen de stad Meppel aan, en zoeken graag de verbinding op met burgers uit de stad. Dit leidt tot wederzijds begrip en een goede relatie met je omgeving.

Melkveebedrijf Zantinge Voerman CV

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    De stad Meppel zit dichtbij, de familie wil de komende jaren meer de verbinding proberen te zoeken met de stad. Samen met andere boeren uit Nijeveen zijn ze bezig om een aantal klassen per jaar de boerderij te laten bezoeken.

  • Diergezondheid en dierwelzijn zijn belangrijke thema’s op melkveebedrijf Zantinge Voerman. Alle koeien krijgen weidegang en op warme dagen beschikken de koeien over ventilatoren en kan er een sproeier op het dak bevestigd worden.

  • Familie Zantinge beheert botanisch hooiland en wil in de toekomst bloeiende akkerranden gaan zaaien. Zij zijn zuinig met de natuur en willen de weidevogels ook graag beschermen. Helaas valt dit niet mee i.v.m. de vele predatoren in de omgeving.

  • Familie Zantinge probeert het netjes te houden rondom het bedrijf. ‘s Zomers lopen de kalfjes in de wei. Dit zorgt voor een mooi plaatje.

  • Familie Zantinge wil in de toekomst meer op het gebied van duurzaamheid doen. Zo denken zij aan het plaatsen van zonnepanelen

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Regionale partners

Alle partners