Melkveebedrijf Zantinge Voerman CV

Over Melkveebedrijf Zantinge Voerman CV

Lid geworden in mei 2022

In Nijeveen wonen Wendy en Feddrik Zantinge en hun twee dochters van 4 en 2 jaar. Zij runnen hier vol passie een melkveebedrijf, wat zij konden overnemen van Wendy’s oom en tante. Wendy’s oom is nog op en top boer, en elke ochtend te vinden in de melkstal. Haar vader zit ook nog in het bedrijf en zorgt voor het oudste jongvee op een andere locatie. Feddrik heeft een eigen bedrijf.

Eén van de belangrijkste speerpunten op het bedrijf van familie Zantinge is een gezonde veestapel. Wendy en Feddrik doen er alles aan om hun koeien gezond te houden. Zo gaan ze ‘s zomers lekker naar buiten, en komen ze in de stal ook niks te kort. Op warme dagen zorgt de sproeier op het dak voor een aangenaam klimaat in de stal.

De familie streeft niet zo zeer naar een hoge melkproductie, maar vindt het belangrijk dat hun koeien zoveel mogelijk gras opnemen, en voeren weinig krachtvoer bij. Wendy en Feddrik beheren botanisch hooiland, en willen in de toekomst bloeiende akkerranden inzaaien. Goed voor de biodiversiteit, en daarnaast ook een mooi plaatje voor voorbijgangers!

Familie Zantinge sluit zich aan bij Drenthe Boert Bewust, omdat zij van mening zijn dat een goede verbinding met de maatschappij belangrijk is. Zij zitten dicht tegen de stad Meppel aan, en zoeken graag de verbinding op met burgers uit de stad. Dit leidt tot wederzijds begrip en een goede relatie met je omgeving.

Bijzonderheden

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid