Welkom op de website van Drenthe

Melkveebedrijf Sonneclaer

In het buitengebied van het Drentse dorpje Fluitenberg ligt de boerderij van familie Mul. Op Hoeve Sonneclaer worden 75 koeien op biologische wijze gehouden door Stefan, die het bedrijf samen met zijn ouders Tineke en Barend runt. Naast het melkveebedrijf bestiert de familie een boerderijcamping, boerderijwinkel én maken zij biologisch ambachtelijk boerderij ijs!

Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering van familie Mul. Als het weer het toelaat, lopen de koeien dag en nacht buiten om te weiden. Op het melkveebedrijf wordt geen antibiotica gebruikt en de koeien hebben hoorns. Ook in de stal komen de dieren niets te kort; zij worden gemolken door een melkrobot en beschikken over zachte ligbedden.

Op hetzelfde erf is ook een boerderijcamping te vinden. Jaarlijks bezoeken ongeveer 15.000 mensen Hoeve Sonneclaer! Gasten zijn altijd welkom om een kijkje te nemen bij de koeien, en mogen zelfs meehelpen voeren of koeien halen uit het land! Op de boerderij is een grote buitenspeeltuin te vinden en bij slecht weer kan er altijd nog gespeeld worden in het hooi! Ook zijn er bijenkasten en is er een dierenweide met verschillende hobbydieren om mee te knuffelen, waaronder: konijnen (mag je bij in het hok), geiten, kippen, pony’s, varkens, ezel, eenden.

Stefan vertelt: “Het komt regelmatig voor dat gasten de boerderij helemaal niet verlaten tijdens hun vakantie, er is hier zoveel te doen!”

Daarnaast verkoopt familie Mul een breed assortiment aan streekproducten in hun boerderijwinkel. Naast hun eigen ijs, vlees en melk zijn er ook andere lokale producten te koop. Tijdens vakantieperiodes is het een gezellige drukte op de boerderij; “Iedereen is welkom!” Naast de belevenis op de boerderij kunnen mensen ook boerengolf spelen of het maisdoolhof ontdekken.

Familie Mul onderneemt op een bewuste manier en probeert zo goed mogelijk om te gaan met dier en natuur. Dit laten zij graag zien aan de maatschappij. Door deelname aan Drenthe Boert Bewust verenigen zij zich met andere bewuste boeren uit Drenthe, om gezamenlijk het eerlijke verhaal over de sector te vertellen.

Nog een leuk weetje: Melkvee bedrijf Sonneclaer is ook Vlinderstichting teller.

Benieuwd naar Hoeve Sonneclaer? Kom eens langs voor een ijsje of wat anders lekkers uit de winkel! Of neem alvast een kijkje op de website: https://www.sonneclaer.nl/.

 

 

 

Melkveebedrijf Sonneclaer

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Regionale partners

    Alle partners