Melkveebedrijf Lensing – Boerin Agnes

Over Melkveebedrijf Lensing – Boerin Agnes

Lid geworden in augustus 2022

Dichtbij het kleine dorpje Gasselternijveen staat de boerderij van Agnes en Albert. Samen met hun drie kinderen Lieke, Geert en Maaike wonen en werken ze op hun melkveebedrijf. Agnes en Albert zorgen elke dag vol passie voor hun 120 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

Dierwelzijn is een belangrijk speerpunt op het bedrijf. Bij de bouw van hun nieuwe stal is hier veel rekening mee gehouden. De stal is gebouwd volgens de laatste normen en maten. Hierdoor hebben de koeien alle ruimte in de stal, en heerst er een fijn klimaat. Het dak is geïsoleerd, en op warme dagen zorgen de ventilatoren in de stal voor de nodige verkoeling. In de stal hangen koeborstels, waar de koeien heerlijk geborsteld kunnen worden.

De ondernemers zijn op het gebied van energie zelfvoorzienend; de zonnepanelen die op het dak van de stal liggen wekken alle energie op die het bedrijf nodig heeft. Ook wordt op de boerderij zelf kunstmest gemaakt. Alle lucht die namelijk uit de nieuwe stal komt, gaat eerst door de luchtwasser. Deze wasser bindt de ammoniakmoleculen uit de stallucht aan water. Het mengsel dat dan ontstaat, spuiwater genaamd, wordt in het voorjaar als kunstmest op het land uitgereden om het gras te laten groeien.

Als het weer het toelaat, worden de koeien geweid, op de grond rondom de boerderij van Agnes en Albert. Een mooi plaatje, zeker in combinatie met de nieuwe stal, waarbij rekening is gehouden met de inpassing in het landschap. Er is gekozen voor donkere kleuren, waardoor de stal niet opvalt.

Agnes is aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland en ontvangt regelmatig schoolklassen op de boerderij. Ze leidt kinderen rond en vertelt over het boeren leven. Daarnaast verkoopt Agnes van allerlei streekproducten in haar boerderijwinkel; melk, zelfgemaakte advocaat, aardappels, pannenkoekenmeel, muesli, chocola, olie, mayonaise, eieren…

Nieuwsgierig geworden? Kom langs, of neem een kijkje op de website van boerin Agnes! www.boerinagnes.nl

Bijzonderheden

Agnes verkoopt van allerlei streekproducten in haar boerderijwinkel; melk, zelfgemaakte advocaat, aardappels, pannenkoekenmeel, muesli, chocola, olie, mayonaise, eieren…

Nieuwsgierig geworden? Kom langs, of neem een kijkje op de website van boerin Agnes! www.boerinagnes.nl

 

Nieuwe Dijk

9514 BX

Gasselternijeveen

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid