Melkveebedrijf Boesjes en Zuivelboerderij Dalen

Over Melkveebedrijf Boesjes en Zuivelboerderij Dalen

Lid geworden in april 2022

In het Drentse Dalen vind je de boerderij van familie Boesjes. Arjen melkt hier samen met zijn ouders ongeveer 160 koeien. Zijn vrouw Lonneke heeft haar eigen zuivelboerderij opgezet, sinds november 2021. Samen met hun drie jonge kinderen wonen zij op de boerderij en zorgen zij vol passie voor hun vee.

Arjen en Lonneke zijn de 6e generatie melkveehouders op dit bedrijf die sinds kort dus ook een eigen zuiveltak kent. Lonneke maakt deze zuivel zelf, en verkoopt dit in de verkoopruimte op hun erf. Van melk tot boter, en van karnemelk tot allerlei smaken vla; het is allemaal te verkrijgen bij Zuivelboerderij Dalen. Klanten kunnen gelijk een kijkje nemen in de stal bij de koeien.

Familie Boesjes zijn echte ‘koeienboeren’. Ze zijn gek met hun vee en streven naar oude, gezonde koeien. Levensduur en duurzaamheid staan hoog in het vaandel op dit melkveebedrijf. Alle benodigde energie wekken zij zelf op door middel van zonnepanelen en een windmolen.

Arjen en Lonneke doen mee aan Drenthe Boert Bewust, omdat zij zich realiseren hoe groot de kloof tussen boer en burger geworden is. Dit is één van de redenen dat zij een zuivelboerderij begonnen zijn. Arjen en Lonneke willen deze kloof verkleinen, en mensen informeren over de Nederlandse melkveehouderij.

Neem een kijkje op de website van Lonnekes zuivelboerderij:

http://zuivelboerderijdalen.nl/

Bijzonderheden

Het melkveebedrijf heeft een eigen zuiveltak. Van melk tot boter, en van karnemelk tot allerlei smaken vla; het is allemaal te verkrijgen bij Zuivelboerderij Dalen. En je kunt gelijk een kijkje nemen bij de koeien in de stal!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid