Welkom op de website van Drenthe

Melkveebedrijf Boerderij Koldermelk

Welkom op de pagina van Bart en Albertine, een jong stel dat samen met hun twee kinderen in Nijeveen woont. Bart en Albertine wonen op het melkveebedrijf waar Bart ooit als stageloper bij melkveehouders Henk en Linda Huisman is begonnen. Momenteel wonen Bart en Albertine op het melkveebedrijf, en wonen Henk en Linda dicht in de buurt van de boerderij.

Albertine zorgt voor de boekhouding van de boerderijwinkel, en houdt zich bezig met de communicatie. Daarnaast heeft ze een biologisch melkveebedrijf, samen met haar ouders. Bart werkt op het melkveebedrijf van Henk en Linda. Daarnaast zorgt hij met veel passie voor zijn eigen schaapskudde. Met zijn 600 schapen zorgt hij voor de stadsbegrazing in de stad Meppel. Henk en Linda zijn beide nog actief op het melkveebedrijf; Henk ontfermt zich over de koeien, en Linda over de winkel.

Deze boerderijwinkel is gelijk een uniek aspect van de boerderij in Nijeveen.  Linda maakt verschillende zuivelproducten, zoals yoghurt, vla en ijs. In de winkel worden echter ook andere producten verkocht, zoals kaas, vlees, verschillende soorten groentes, jam, advocaat en ga zo maar door. Een divers aanbod, dat zeker een bezoekje waard is!

De 85 melkkoeien op het melkveebedrijf krijgen weidegang en in de stallen hangen koeborstels, waardoor zij zichzelf lekker kunnen borstelen. Meer dan de helft van de energie wordt door de ondernemers zelf opgewekt, door middel van zonnepanelen. Voor het overige deel nemen zij groene stroom af.

Op het gebied van natuur zijn de ondernemers ook bewust bezig. Zo doen Henk en Bart hun best om de weidevogels te beschermen op hun land. Daarnaast hebben zij langs de mais een strook zonnebloemen gezaaid, en er loopt een lokaal project waar ze aan meedoen: “Boer Burger Natuur”.

Bart en Albertine vinden het belangrijk dat de maatschappij hen weet te vinden. “Wij willen een plek zijn waar burger en boerderij met elkaar verbonden kunnen worden”. Momenteel leiden zij met enige regelmaat groepen toeristen rond op hun melkveebedrijf en hebben zij veel contact met klanten van de boerderijwinkel. Via Drenthe Boert Bewust hopen zij nog meer verbinding te kunnen leggen met de maatschappij, en uit te kunnen leggen wat zij doen.

 

Benieuwd naar de boerderij van familie Huisman en Ekkels? Kom eens langs voor wat lekkers uit de boerderijwinkel, en neem gelijk een kijkje bij de koeien! Of ga naar hun website: www.boerderijkoldermelk.nl

Melkveebedrijf Boerderij Koldermelk

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Klanten komen regelmatig een kijkje nemen op de boerderij. Dat kan heel kort en vrijblijvend een kijkje nemen bij de kalfjes zijn, maar op aanvraag leiden de ondernemers ook wel groepen rond.

  • Dit onderdeel is erg belangrijk voor Bart en Albertine. Zij besteden veel aandacht aan koecomfort, zodat de koeien het aan niks ontbreekt. Denk aan een koeborstel, flexibele boxen en weidegang.

  • Bart en Albertine doen hun best om de weidevogels te beschermen op hun land. Langs de mais hebben zij een strook zonnebloemen gezaaid, en verder loopt er nog een project in de buurt waar zij ook aan meedoen: “Boer Burger Natuur”

  • Uitstraling van het bedrijf is een belangrijk aspect voor het stel, zeker in verband met hun boerderijwinkel. Daarom proberen zij het aanzicht netjes te houden. Het bedrijf oogt vriendelijk door het aangeplante groen

  • Bart en Albertine wekken hun benodigde energie voor meer dan de helft zelf op. Dit doen zij door middel van zonnepanelen die op het dak van de stal liggen. Daarnaast nemen zij verschillende energie besparende maatregelen, en nemen zij groene stroom af.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Regionale partners

Alle partners