Welkom op de website van Drenthe

Boomkwekerij De Wolden

Jeroen heeft een boomkwekerij in Zuidwolde. Samen met zijn gezin woont hij dicht bij zijn boomkwekerij, zijn moeder woont op het erf zelf. Jeroen is bedrijfshoofd op deze locatie en werkt veel samen met zijn compagnon en sparringpartner Jan Michiel, die boomkweker is in Alteveer (én ook deelnemer van Drenthe Boert Bewust).

Jeroens boomkwekerij kenmerkt zich als een ruim opgezet bedrijf met een breed assortiment. Jeroen kweekt, samen met zijn compagnon, voornamelijk voor hoveniers. Doordat het bedrijf ruim opgezet is, gebruikt hij zijn land vrij extensief en hebben zijn planten veel ruimte om te groeien.

Jeroen en compagnon Jan Michiel proberen robuuste, relatief grote sierheesters te kweken. De onkruidbestrijding gebeurt door schoffelen en handmatig wieden. Ziekten en plagen worden zoveel mogelijk op een natuurlijke manier bestreden om het bodemleven zoveel mogelijk hun werk te laten doen. In hun hele bedrijfsvoering gaan zij voor de lange termijn. Zo bouwen zij langdurige klantenrelaties op en zetten zij in op planten die een rustige groei hebben. Zij laten de natuur haar gang gaan, en grijpen zo min mogelijk in. Er wordt uitsluitend vaste stromest en compost gebruikt, en geen kunstmest.

Jeroen doet mee aan Drenthe Boert Bewust, omdat hij graag wil laten zien wat er allemaal bij komt kijken bij het telen van planten. Groen is leven! Hij werkt in en met de natuur en probeert daar goed mee om te gaan. Trots op het vak en de omgeving, zoekend naar verbinding en het gesprek aangaan.

Bekijk de website van Jeroen en zijn compagnon Jan Michiel hier!

http://bakkerdewolden.nl/

Boomkwekerij De Wolden

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Jeroen neemt deel aan Drenthe Boert Bewust om zich meer bezig te houden met dit thema. Het contact opzoeken, de gesprekken aangaan en vooral informeren, uitleggen waarom je iets
    doet. Het wordt tijd om reclame te maken vindt hij, dat is te lang niet gebeurd.

  • 5 jaar geleden is Jeroen gestopt met het chemisch bestrijden van onkruid. Ook gebruikt hij alleen nog maar organische meststoffen in plaats van kunstmest. Deze maatregelen pasten in zijn bedrijfsvoering, maar hebben daarnaast ook een positief effect op het milieu.

  • Jeroen heeft houtsingels en bloemenstroken in beheer. Wat betreft de bloemenstroken is hij nog een beetje zoekende, maar hij staat hier zeker voor open.

  • Het bedrijf oogt netjes, verzorgde indruk.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Regionale partners

Alle partners