Melkveebedrijf Smits – De Melkhut

Over Melkveebedrijf Smits – De Melkhut

Lid geworden in april 2022

Samen met hun twee kinderen wonen Hendri en Laura Smits in Dalen. Zij melken hier 90 koeien en hebben daarnaast ook een verkoopruimte aan huis; De Melkhut! Momenteel verkopen zij hier rundvlees, varkensvlees en eieren. Het rundvlees komt van hun eigen Belgisch Blauwe vleeskoeien. Hendri’s opa heeft in 1963 de melkhut gebouwd, waar hij destijds de koeien in molk. Laura’s vader heeft de melkhut weer in ere hersteld, en omgebouwd tot een prachtige verkoopruimte.

Hendri en Laura zorgen vol liefde voor hun dieren. Als boer maak je heel bewust alle seizoenen van het jaar mee, en ben je elke dag aan het werk tussen de beesten, vertellen ze. Dit maakt dat het runnen van een melkveebedrijf geen dag hetzelfde is. Hendri en Laura doen er alles aan om te voorkomen dat een koe ziek wordt. Mocht een koe toch ziek worden en behandeld moeten worden, dan kiezen zij vaak voor een geneesmiddel zonder antibiotica, omdat antibioticareductie een belangrijk speerpunt is op melkveebedrijf Smits.

Laura werkt daarnaast ook nog een aantal dagen in de zorg. Het zorgen voor vee en de zorg voor mensen heeft veel raakvlakken vindt ze. Je draagt een bepaalde verantwoordelijkheid, en het is erg dankbaar werk. Het ‘zorgen voor’ is haar grootste passie.

Hendri en Laura doen mee aan Drenthe Boert Bewust, omdat ze simpel weg erg bewust boeren! Alle keuzes die gemaakt worden op het melkveebedrijf en de verkoopruimte zijn doordacht en worden bewust gemaakt. Zij willen met alle liefde uitleg geven over hun bedrijf, en willen openheid uitstralen. Iedereen is welkom! Hendri en Laura zijn van mening dat iedereen een mening of oordeel mag hebben, maar je moet je wel eerst in iets verdiepen. Daarom nodigen zij mensen graag uit om een kijkje te komen nemen op de boerderij.

 

Meer weten? Kijk eens op de Facebook pagina van De Melkhut!

Bijzonderheden

Dit melkveebedrijf heeft een verkoopruimte aan huis; De Melkhut!

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van De Melkhut

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid